Hur Man Kan Övervinna De Hinder Som Hindrar Dig Från Att Jaga Dina Drömmar

Vad är dina drömmar? Vad är de stora mål som du vill uppnå i ditt liv? När du är ensam och inbillar din framtid, vad ser du dig själv att göra?

Jag ställde dessa frågor till ett par vänner, och jag fick olika svar.

Några nämnde att arbeta på sin dröm jobb, medan andra kör sin egen verksamhet. Det var ett par som kommer att fortsätta sin passion för resor, medan en annan vill skriva en roman.

Olika svaren kan vara, det var en sak som de alla gjorde efter att ge sina svar — de stannade och log hurtig lån udend sikkerhed.

Jag kan bara anta att de plötsligt en vision av framtiden. De föreställde sig i det ögonblicket när de är sist att leva sina drömmar.

För att hjälpa dem att komma tillbaka till verkligheten, jag frågade dem, ”Så vad gör du nu för att göra dessa drömmar sanna?”

Plötsligt får jag ett antal skäl, av vilka de flesta låter som ursäkter.

Michael är en högskola batchmate, och fungerar i ett byggföretag. Hans dröm är att sätta upp sin egen ingenjörsfirma en dag.

Jag frågade honom hur han förbereder sig, och han nämner att han är alltför upptagen på jobbet så han har inte haft tid att planera för det.

Jag föreslog att han skulle åtminstone, att börja vårda sin entreprenörsanda. Läs verksamheten böcker kanske, eller börja odla sitt nätverk av leverantörer och potentiella kunder.

Han höll med en tveksam röst, och sedan bekände att han faktiskt inte är säker på om det är vad han vill längre.

Att vara big boss av hans egen firma var hans dröm i college. Han har ofta högljudd om som mål till hans familj och närmaste vänner ända sedan dess.

Men nu verkar det som, det är bara hans stolthet vill ha som dröm att gå i uppfyllelse. Han är rädd för att svika alla, så han väljer att svika sig själv.

”Låtsas att du inte bryr dig om någons åsikt om dig, vad skulle du göra istället?” Frågade jag.

”Jag skulle stödja min frus dröm och arbeta med henne i att sätta upp en egen restaurang, säger han sakta svarade.

Alltför ofta får vi fortsätta med drömmar som inte längre är meningsfullt för oss helt enkelt för att vi är rädda för vad andra människor kommer att säga. Ibland, och ännu värre, vi vill bara inte svika våra föräldrar eller nära och kära som har dessa drömmar för oss.

Om människor kan förändras, då deras mål i livet kan förändras.

Det är normalt och det är okej att släppa taget om din länge haft drömmar i stället för nya mål som återspeglar vad du vill nu.

Larry är en bloggare vän som nu arbetar i en digital reklambyrå som grafisk formgivare. Hans dröm är att ha en webbdesign och utveckling av företag.

Likaså, jag frågade honom hur han fullfölja sitt mål, och han självsäkert svarade att han gör det sakta men säkert.

En tillfällighet, en annan vän, Carl hoppades på att börja blogga, och var villig att betala någon för att skapa och ställa upp sin hemsida, eftersom han inte har någon web bakgrund och teknisk kunskap.

Jag introducerade honom till Larry, som tog på jobbet. Han slutade på Carl ’ s blogg inom ett par dagar, och blev ett par tusen pesos rikare.

”Tack för bisyssla. Jag har haft det och påminde mig om varför jag ville lägga upp min egen verksamhet,” Larry sa till mig.

Det är en garanti — för att driva dina drömmar kommer att innebära en hel del planering, forskning och tråkiga uppgifter. På grund av dessa, kan det kännas överväldigande eller för mycket av en börda att vi omedvetet dra ut på tiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *